Hvem er vi...

Vi er en familie som holder af Golden retriever og har haft Golden retriever igennem mange år. Bor på landet i udkanten af en lille landsby med skøn natur omkring os...  Vores familie består af Kaj som arbejder ved Vej og Park, Conny som er rengøringsassistent og sønnen Nicklas (i gang med kokke uddannelsen). Vi har fire Golden retriever Basse, Gabby og Bertha samt egn avlet Bina. Conny har taget opdrætter uddannelsen og søgt kennel mærke, den 13.04-2018 fik hun kennel mærket. Alt er nyt, der arbejdes opad for at få mere viden og ik mindst fremavle smukke og sunde Golden retriever med et godt sind som racen er kendt for. Der vil ik blive til en stor kennel, da der vægtes højt at nå og passe alle ens egne hunde som en familiehund. Vi vil med tiden tá på udstilling og skuer samt på træningspladsen. Årsagen til at vi avler på hobbyplan er at der lægges vægt i at nå alle hundene i dagligdagen og ta dem med os. Vi er alle mulige steder som på camping og ude blandt venner, da vi selv ønsker en hund som kan lidt af det hele... Derfor præger vi hundene lige som vi selv ønsker at en hvalp skal være hvis vi skulle anskaffe en hvalp.  Vi sætter sundhed og sindet som noget af det vigtigste, og alle vores hunde vil komme igennem en del undersøgelser og test for at leve op til Dansk Kennel Klubs Anbefalinger samt Dansk Retriever Klubs Anbefalinger. 

 

 

Sundheden: Der er for os vigtig at der er undersøgt for så meget som muligt, da det vil give sunde hvalpe /hunde som vi alle ønsker at få.

Hd/Ad: (Hofter/Albuer) Vi avler ikke på hunde som har Ad grad over 0, da det er meget smertefuld for en hund at ha. Men DKK tillader at avle på hunde med ad optil status 3. Da hundens vægt er pladseret på forbene. Hd avler vi kun på A og B hofter, men c hofter kan man også avle på. Men så skal hunden også ha noget at bidrage med som er godt for racen og må kun avles med en hund med A hofter.

Øjne: Der fortages altid øjenlysning inden avl for at opdage lidelser i tide... Vi har valgt at lave dna test for at være sikker på at forældrene ikke bærer genet vidre og for at undgå at få at fremavle sygedom frem på Golden.(pra1/pra2/prcd) Man må gerne avle på frie hunde eller på en fri og en bærer, men aldrig på to hunde med samme sygedom. 

Ichthyosis tester vi vores hunde for, da vi ikke vil fremavle Ichthyosis. Ichthyosis er en skælsygedom som Golden retriever har tendens til at få. Ichthyosis kan undgåes ved at avle på to frie så bliver de fri via forældrenes aner. Man må også gerne avle på en der er bære men med en som er fri.

 

Vi laver ikke den mest aktive type Golden retriever, da det er udstillingslinjen at vi holder os til.. Det er ikke ens betydende at vores Golden retriever som vi avler ikke kan bruges til jagt, men at det ikke er den sporty linje som vores fokus bestreber os på. På trods af at det ikke er jagtlinjen, så har vi også fokus på om hundene forsat har evnen til at være bærer som de er fremavlet til. Det vil sige at Golden er avlet frem til at hente nedskudt vildt, og uden evnen til at ville bære er de jo ik kunne bruge til jagt eller andre gode formål som en Golden kan bruges til.... Derfor ligger vi vægt på de bassale ting som Golden er i sin tid fremavlet til, at være en arbejdsredskab/familiemedlem. Smiler